Üdvözlünk a Forma Süti weboldalán!
Készen állsz, hogy elengedd a fantáziádat a konyhában, és olyan süteményeket alkoss, amiktől mindenkinek leesik az álla?
Akkor jó helyen jársz! Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy a legegyszerűbb tésztából is igazi remekműveket varázsolj. Legyen szó karácsonyi mézeskalácsról, húsvéti kekszekről, születésnapi meglepetésekről, vagy csak egy egyszerű hétköznapi finomságról – a Forma Süti a te partnered a kreatív sütésben.
Válogatott, minőségi süteménykiszúrók széles választékával várunk, a klasszikus formáktól egészen az egyedi, különleges darabokig. Fedezd fel kínálatunkat, és merülj el a formák és ízek világában! Süss örömmel, alkoss szívvel – mi adjuk hozzá a tökéletes formát!

Termékek
Fotógaléria
Tökéletes Mézeskalács Recept
Ez a recept egyszerű, megbízható, és puha mézeskalácsot eredményez, ami napok múlva is friss marad. Ideális kiszúróval való formázáshoz.
Hozzávalók:

Liszt: 500 g
Vaj/margarin: 150 g
Porcukor: 150 g
Méz: 150 g
Tojás: 2 db (közepes méretű)
Szódabikarbóna: 1 teáskanál
Mézeskalács fűszerkeverék: 1 csomag (kb. 10 g) vagy saját fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió)
Só: egy csipet
Elkészítés:
A massza elkészítése: A vajat/margarint, a porcukrot és a mézet egy lábasban alacsony lángon melegítse össze. Ne forralja fel! Csak addig melegítse, amíg a vaj elolvad, és az egész egynemű, sima masszává válik. Hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre.
A száraz hozzávalók keverése: Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a csipet sót.
A tészta összeállítása: A kihűlt mézes masszához adja hozzá a két egész tojást, és keverje el alaposan. Ezután adja hozzá a lisztes keverékhez, és gyúrjon belőle sima, rugalmas tésztát. Ne gyúrja túl sokáig!
Pihentetés: Csomagolja be a tésztát folpackba, és tegye a hűtőbe legalább 3-4 órára, de akár egy egész éjszakára is. A pihentetés nagyon fontos, ettől lesz a tészta könnyen nyújtható és kezelhető.
Nyújtás és szaggatás: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Szaggassa ki a kívánt formákat a kiszúrókkal.
Sütés: Helyezze a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse 10-12 percig, amíg a szélei barnulni kezdenek. Fontos, hogy ne süsse túl, mert akkor kiszárad és kemény lesz! A sütőből kivéve még puha, de kihűlve megkeményedik.
Díszítés: Hagyja a mézeskalácsokat teljesen kihűlni, mielőtt díszítené őket cukormázzal.
Tipp: Ha saját fűszerkeveréket szeretne készíteni, a következő arányokat használhatja:
Fahéj: 2 teáskanál
Gyömbérpor: 1 teáskanál
Szegfűszegpor: fél teáskanál
Szerecsendió: negyed teáskanál
Tippek a sikeres sütéshez:
Nyújtás: A tészta egyenletes nyújtása elengedhetetlen. Ideális vastagság a finom részletekhez 3-5 mm.
Liszt: Használjon egy kevés lisztet a kiszúróra, mielőtt lenyomja a tésztába, hogy elkerülje a ragadást.
Hűtés: A legjobb eredmény érdekében tegye a kiszúrt tésztát a sütés előtt 10 percre a hűtőbe.
Ezekkel a tippekkel gyönyörű és éles mintázatú süteményeket készíthet minden alkalommal. Jó sütést kívánunk!
Jó sütést és kreatív díszítést kívánok!
Forma Süti
CÍM: Úrihegy 262/3, 6000 Kecskemét
TELEFON: 06204950319
E-MAIL: 3dimperium@gmail.com
HÉTFŐ - PÉNTEK: 07:00 - 18:00
SZOMBAT: 08:00 - 13:00
VASÁRNAP: 08:00 - 12:30
Üzenet küldése
A weboldalunkon található formákra kereskedelmi licenccel rendelkezünk. @Cactus Cookies
Mivel a süteménykiszúrók nagyon részletgazdagok, tisztításuk nehézkes lehet, ezért egyszeri használatra javasoljuk őket.



































