Üdvözlünk a Forma Süti weboldalán!

Készen állsz, hogy elengedd a fantáziádat a konyhában, és olyan süteményeket alkoss, amiktől mindenkinek leesik az álla? 

Akkor jó helyen jársz! Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy a legegyszerűbb tésztából is igazi remekműveket varázsolj. Legyen szó karácsonyi mézeskalácsról, húsvéti kekszekről, születésnapi meglepetésekről, vagy csak egy egyszerű hétköznapi finomságról – a Forma Süti a te partnered a kreatív sütésben. 

Válogatott, minőségi süteménykiszúrók széles választékával várunk, a klasszikus formáktól egészen az egyedi, különleges darabokig. Fedezd fel kínálatunkat, és merülj el a formák és ízek világában! Süss örömmel, alkoss szívvel – mi adjuk hozzá a tökéletes formát!

Fotógaléria

Tökéletes Mézeskalács Recept

Ez a recept egyszerű, megbízható, és puha mézeskalácsot eredményez, ami napok múlva is friss marad. Ideális kiszúróval való formázáshoz.

Hozzávalók:

  • Liszt: 500 g

  • Vaj/margarin: 150 g

  • Porcukor: 150 g

  • Méz: 150 g

  • Tojás: 2 db (közepes méretű)

  • Szódabikarbóna: 1 teáskanál

  • Mézeskalács fűszerkeverék: 1 csomag (kb. 10 g) vagy saját fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió)

  • Só: egy csipet

Elkészítés:

  1. A massza elkészítése: A vajat/margarint, a porcukrot és a mézet egy lábasban alacsony lángon melegítse össze. Ne forralja fel! Csak addig melegítse, amíg a vaj elolvad, és az egész egynemű, sima masszává válik. Hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre.

  2. A száraz hozzávalók keverése: Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a csipet sót.

  3. A tészta összeállítása: A kihűlt mézes masszához adja hozzá a két egész tojást, és keverje el alaposan. Ezután adja hozzá a lisztes keverékhez, és gyúrjon belőle sima, rugalmas tésztát. Ne gyúrja túl sokáig!

  4. Pihentetés: Csomagolja be a tésztát folpackba, és tegye a hűtőbe legalább 3-4 órára, de akár egy egész éjszakára is. A pihentetés nagyon fontos, ettől lesz a tészta könnyen nyújtható és kezelhető.

  5. Nyújtás és szaggatás: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Szaggassa ki a kívánt formákat a kiszúrókkal.

  6. Sütés: Helyezze a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse 10-12 percig, amíg a szélei barnulni kezdenek. Fontos, hogy ne süsse túl, mert akkor kiszárad és kemény lesz! A sütőből kivéve még puha, de kihűlve megkeményedik.

  7. Díszítés: Hagyja a mézeskalácsokat teljesen kihűlni, mielőtt díszítené őket cukormázzal.

Tipp: Ha saját fűszerkeveréket szeretne készíteni, a következő arányokat használhatja:

  • Fahéj: 2 teáskanál

  • Gyömbérpor: 1 teáskanál

  • Szegfűszegpor: fél teáskanál

  • Szerecsendió: negyed teáskanál

Tippek a sikeres sütéshez:

  • Nyújtás: A tészta egyenletes nyújtása elengedhetetlen. Ideális vastagság a finom részletekhez 3-5 mm.

  • Liszt: Használjon egy kevés lisztet a kiszúróra, mielőtt lenyomja a tésztába, hogy elkerülje a ragadást.

  • Hűtés: A legjobb eredmény érdekében tegye a kiszúrt tésztát a sütés előtt 10 percre a hűtőbe.

Ezekkel a tippekkel gyönyörű és éles mintázatú süteményeket készíthet minden alkalommal. Jó sütést kívánunk!

Jó sütést és kreatív díszítést kívánok!

Forma Süti

CÍM:  Úrihegy 262/3, 6000 Kecskemét
TELEFON:  06204950319
E-MAIL:  3dimperium@gmail.com


HÉTFŐ - PÉNTEK:  07:00 - 18:00
SZOMBAT:  08:00 - 13:00
VASÁRNAP:  08:00 - 12:30


Felhasználási feltételek
Adatvédelmi Szabályzat

Üzenet küldése

A weboldalunkon található formákra kereskedelmi licenccel rendelkezünk. @Cactus Cookies

Mivel a süteménykiszúrók nagyon részletgazdagok, tisztításuk nehézkes lehet, ezért egyszeri használatra javasoljuk őket